Cum sa scapi de vizita la service cu aparatul tau de aer conditionat

Published on

Cum sa scapi de vizita la service cu aparatul tau de aer conditionat

Odata cu venirea primaverii si cu renasterea naturii, apar fara indoiala si alergiile. Un procent considerabil de persoane sufera de alergii la polen, praf sau alte microparticule care se gasesc in atmosfera si, automat, in aerul din locuintele noastre. In perioadele de timp in care suntem afara, trebuie pur si simplu sa ne resemnam si sa acceptam faptul ca, fara o pastiluta in fiecare zi, nu putem duce o viata normala. Insa odata ajunsi acasa, putem sa ne bucuram de o respiratie normala si fara stranuturi sau ochi inlacrimati, datorita aparatului de aer conditionat. In plus, filtrele imbacsite sunt principala cauza pentru defectiunile unui aparat de aer conditionat, deci asta va va scuti si de vizitele la service pentru aer conditionat.

Orice aparat de aer conditionat din ziua de astazi are filtre. Acestea sunt ideale pentru purificarea aerului din locuinte, daca sunt schimbate la timp. Filtrele sunt create pentru a opri impuritatile din aer cum sunt particulele de polen sau alti alergeni si microbii sau alte microorganisme daunatoare.

Filtrele unui aparat de aer conditionat au o importanta deosebita si pentru persoanele care sufera de astm, insa si cei care nu sufera de probleme de sanatate ar trebui sa le acorde o atentie deosebita pentru ca acestea opresc intr-o anumita masura si impuritatile cauzate de poluarea aerului si, astfel, reduc riscul de cancer.

Odata ce filtrul se incarca de impuritati, aparatul de aer conditionat va trebui sa se suprasolicite pentru a aduce aerul la temperatura dorita pentru ca fluxul de aer care iese din aparat nu mai este la fel de puternic. Sa schimbi un filtru nu este o sarcina complicata, asadar nu vei avea nevoie de un instalator sau o persoana specializata de la un service de aer conditionat.

Mai intai, va trebui sa opresti aparatul de aer conditionat; daca te simti mai in siguranta, poti chiar sa il scoti din priza dupa ce l-ai oprit. Filtrul este localizat foarte aproape de suflanta, fiind protejat de obicei de un panou care se indeparteaza cu usurinta. Dupa ce l-ai indepartat, cauta pe noul filtru sageata care indica directia in care va circula aerul prin filtru. Dupa ce ai montat panoul inapoi, poti baga in priza aparatul de aer conditionat si te poti bucura de aer curat.

O alta metoda pentru a elimina alergenii si mucegaiul – foarte daunator sanatatii, in special mucegaiul negru care are efecte devastatoare asupra organismului pe termen lung – este sa instalezi o lampa ultravioleta in casa ta. Daca vrei sa te asiguri ca elimini microorganismele intr-o proportie cat mai mare poti instala aceasta lampa chiar pe aparatul de aer conditionat, in zona in care se afla filtrele. Acest lucru va neutraliza microorganismele acumulate in filtre si va elimina riscul ca acestea sa fie eliberate inapoi in aerul pe care il respiri. Lampile UV pot fi gasite la orice service aer conditionat pentru un pret de maxim 100 de RON.

Un alt beneficiu important pe care il are montarea lampii UV pe aparatul de aer conditionat este ca aceasta va neutraliza si microorganismele care sunt aduse de fluxul de aer, din exterior, insa aparatul de aer conditionat va continua sa aeriseasca si sa ventileze aerul.

To be informed of the latest articles, subscribe: